';

PROSECCO

Oblast výroby PROSECCA

Hotspot image

PROSECCO

Nejpopulárnější italské bublinky! Na pohled slámově žlutá barva, ve vůni jemné ovocné podtóny. Prosecco je bílé šumivé víno z odrůdy Glera (dříve nazývaná Prosecco), která se pěstuje ve dvou severoitalských regionech – Veneto a Friuli Venezia-Giulia. Prosecco je velmi svěží a lehké víno, které se vyznačuje ovocnými tóny jablek, hrušek či exotičtějšími chutěmi broskví nebo ananasu. Bublinky v Proseccu vznikají sekundární fermentací tzv. Charmat metodou. Prosecco rozlišujeme podle přítomnosti zbytkového cukru a podle obsahu CO2 v láhvi.
Image module

PROSECCO

Nejpopulárnější italské bublinky! Na pohled slámově žlutá barva, ve vůni jemné ovocné podtóny. Prosecco je bílé šumivé víno z odrůdy Glera (dříve nazývaná Prosecco), která se pěstuje ve dvou severoitalských regionech – Veneto a Friuli Venezia-Giulia. Prosecco je velmi svěží a lehké víno, které se vyznačuje ovocnými tóny jablek, hrušek či exotičtějšími chutěmi broskví nebo ananasu. Bublinky v Proseccu vznikají sekundární fermentací tzv. Charmat metodou. Prosecco rozlišujeme podle přítomnosti zbytkového cukru a podle obsahu CO2 v láhvi.

DĚLENÍ PROSECCA

Podle zbytkového cukru:
Extra Brut – 0 g/ l zbytkového cukru
Brut – 0-12 g/l zbytkového cukru
Extra dry – 12-17 g/l zbytkového cukru
Dry – 17-32 g/l zbytkového cukru
Podle přítomnosti C02:
Tranquillo – tiché víno bez bublinek
Frizzante – jemná a kratší perlinka (1,5 – 2,5 baru)
Spumante – výrazná a dlouhotrvající perlinka (3,5 – 5 baru)
Image module

DĚLENÍ PROSECCA

Podle zbytkového cukru:
Extra Brut – 0 g/ l zbytkového cukru
Brut – 0-12 g/l zbytkového cukru
Extra dry – 12-17 g/l zbytkového cukru
Dry – 17-32 g/l zbytkového cukru
Podle přítomnosti C02:
Tranquillo – tiché víno bez bublinek
Frizzante – jemná a kratší perlinka (1,5 – 2,5 baru)
Spumante – výrazná a dlouhotrvající perlinka (3,5 – 5 baru)

KLASIFIKACE PROSECCA

Hotspot image
Prosecco se klasifikuje podle oblasti svého původu na DOC a DOCG. Apelace DOC (Denominazione di Origine Controllata) je druhý 2. nejvyšší stupeň hodnocení italských vín, jehož vína musí splňovat danou lokalitu, která je uznána pro danou odrůdu, dobu zrání apod. Apelace DOCG (Denominazione di Origina Controllata e Garantita) je vůbec ta nejvyšší a nejpřísnější. Vína s tímto označením musí splňovat další kritéria (přesné odrůdové složení vína, delší vyzrávání apod.), která zaručují kvalitu daného vína. Prosecco se dále klasifikuje podle regionu ve kterém se pěstuje. Nejznámějším DOCG Proseccem je Conegliano Valdobbiadene. Prosecco nejvyšší kvality pak pochází z oblasti Cartizze.
Image module

KLASIFIKACE PROSECCA

Hotspot image
Prosecco se klasifikuje podle oblasti svého původu na DOC a DOCG. Apelace DOC (Denominazione di Origine Controllata) je druhý 2. nejvyšší stupeň hodnocení italských vín, jehož vína musí splňovat danou lokalitu, která je uznána pro danou odrůdu, dobu zrání apod. Apelace DOCG (Denominazione di Origina Controllata e Garantita) je vůbec ta nejvyšší a nejpřísnější. Vína s tímto označením musí splňovat další kritéria (přesné odrůdové složení vína, delší vyzrávání apod.), která zaručují kvalitu daného vína. Prosecco se dále klasifikuje podle regionu ve kterém se pěstuje. Nejznámějším DOCG Proseccem je Conegliano Valdobbiadene. Prosecco nejvyšší kvality pak pochází z oblasti Cartizze.

STÁČENÉ PROSECCO

V našem sortimentu naleznete i tzv. „stáčené Prosecco“. Jedná se o šumivé víno, které obsahuje stejnou odrůdu jako Prosecco Treviso DOC. V naší nabídce máme 20L plastový Key Keg, který se dá napojit na klasický výčep. Narážecí hlavu poskytujeme zdarma. Díky plastovému provedení Kegu odpadá náročná logistika vracení kegů.  Naše „stáčené Prosecco“ si oblíbilo spousta restaurací, svatebních agentur i cateringových společností.
Image module

STÁČENÉ PROSECCO

V našem sortimentu naleznete i tzv. „stáčené Prosecco“. Jedná se o šumivé víno, které obsahuje stejnou odrůdu jako Prosecco Treviso DOC. V naší nabídce máme 20L plastový Key Keg, který se dá napojit na klasický výčep. Narážecí hlavu poskytujeme zdarma. Díky plastovému provedení Kegu odpadá náročná logistika vracení kegů.  Naše „stáčené Prosecco“ si oblíbilo spousta restaurací, svatebních agentur i cateringových společností.